KERTÉPÍTÉS

Kertépítés Debrecenben – a legfontosabb lépések

Ha szakértői tudásra és segítségre támaszkodik a kertépítés minden mozzanatában, biztos lehet abban, hogy a kertépítés szerteágazó (és egymásra épülő) feladatai majd az előírtaknak megfelelő sorrendben történnek.
A különböző kertépítési munkafolyamatok tulajdonképpen egy összetett alkotói tevékenység részei, így ahogy egy színházi előadás sem kerül addig színpadra, míg a színészek nem tudják példány nélkül a szövegüket, úgy a kertépítés sem tekinthető befejezettnek egészen addig, míg az utolsó cserje, kerti sütő vagy kinti burkolat nem kerül méltó (és tervezett) helyére.
A kertépítési munkálatoknál a feladatok elvégzésének sorrendjére különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Laikusként könnyen azt hiheti, hogy a kertépítést a növények elültetésével kell kezdeni, mert minél gyorsabban megcsinálja a virágágyásokat, elülteti a bokrokat, fákat, azokban annál hamarabb is gyönyörködhet. Egy hozzáértő kertépítő viszont jól tudja, hogy a különféle kertészeti munkák, a növénykiültetések a professzionális kertépítés záró momentumai.

 

A kertépítés megfelelő sorrendje:

  1. A terület előkészítése (indokolt esetben fakivágás, növényirtás) és egyéb bontási munkák.
  2. A földmunkák elvégzése, tereprendezés.
  3. Kerti építmények létrehozása (grillező, lugas, filagória stb.).
  4. Öntözőrendszerek telepítése, szökőkutak, kerti tavak, csobogók, díszkutak létrehozása.
  5. Kerti burkolatok lerakása.
  6. Kerti világítás telepítése.
  7. Növénykiültetés, gyepesítés és más kertészeti munkák elvégzése.

Kerttervezés, kertépítés Debrecenben és környékén – keressen bizalommal, örömmel segítünk álmai kertjének megvalósításában!

 

 


füvesítés kertépítés debrecen

 

kerti tó kialakítás kertépítés debrecensziklakert készítés kertépítés debrecen

 

növénybeszerzés kertépítés debrecen