NÖVÉNYVÉDELEM

 

Mint minden élő szervezetnek, úgy dísznövényeinek is megjelenhetnek idővel kártevői.

A dísznövények jellemző állati kártevői a tetvek, atkák és a fenyőszú. Felszívódó rovarölő szerekkel védekezünk ellenük, így Ön megóvhatja fáit és cserjéit a károsodástól.

 

 

Megjelenhetnek gombák is, a gombás megbetegedéseket is könnyen kezelni tudjuk, amennyiben Ön még azelőtt hív minket, mielőtt növényei komoly károsodást szenvednének. Használunk mind preventív, mind kuratív felszívódó szereket, nagyon jó eredményekkel.

Időről időre sajnos bejönnek új kártevők az országba, így néhány növény telepítése a lelkiismeretes kertépítő számára problémássá válik. Klasszikus példa erre pár évvel ezelőttről az örökzöld puszpáng (buxus sempervirens) vagy újabban rengeteg, eddig sűrűn használt tujaféle. A puszpángot a puszpángmoly, míg a tujákat a borókaszú támadta meg, amely a kertépítésben nemkívánatossá tette ezeket a hajdan divatos növényeket. Amennyiben Önnek barnás száradások jelennek meg a tujáin, több, mint valószínű, hogy ez a probléma. Sajnos igazán hatékony védekezés jelenleg még nem létezik ellene.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben meg szeretné őrizni növényei egészségét!